Waterkerssoep
Omschrijving
| soepen / 4 personen
| 20 min
| 2014.12.17 – Okay folder; Smakelijke feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g juliennegroenten (diepvries)
- 2 bosjes waterkers
- 1 L vetarme kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 10 el. amandelpoeder
- 2 el. boter
Bereiding
- Smelt 2 el. boter in een kookpan en doe er de (diepgevroren) juliennegroenten in.
- Laat al roerend een 2-tal minuten stoven.
- Strooi er 6 el. amandelpoeder over en giet er de kippenbouillon bij.
- Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
- Voeg de waterkers toe (er mag gerust wat stengel aanblijven), laat 30 sec. meekoken en mix dan de soep zeer fijn.
NB: dit kan makkelijk vooraf klaargemaakt worden
Afwerking: Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje.
Verdeel over diepe borden en werk elk bord af met enkele blaadjes waterkers en 1 el. amandelpoeder.
TIP: Voor een extra feestelijke toets: strooi goudbruin geroosterde amandelschilfers (rooster ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag) of reepjes krokant gebakken gerookte hesp over de soep.
Voedingswaarde
Energie: 398 Kcal | Eiwitten: 13.5 gr | Vetten: 33.4 gr | Koolhydraten: 7.6 gr |