Waterkers-spinaziesoep

Omschrijving

| soepen | 6 pers  

| ruim 30  min

| 2015, december – Colruyt menugids, feestmenu’s

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 50 g Noordzee garnalen
  • 2 bosjes waterkers
  • 200 g verse spinazie
  • 1 preiwit
  • 2 aardappelen
  • 2 el. room
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 ltr heet water)
  • 1 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (10 min)
  1. Verwijder de grove stelen van de waterkers.
  2. Snij het preiwit in fijne reepjes.
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (25 min)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de reepjes prei 3 min. (laat niet kleuren).
  2. Voeg de stukken aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon.
  3. Laat 15 min. koken op een hoog vuur.
  4. Voeg de blaadjes waterkers en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.
  5. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
  6. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
Afwerking
  1. Werk de soep af met de garnalen en een streepje room.
  2. Tip: U kan de soep ook feestelijk afwerken op andere manieren:
    – met 1 à 2 gebakken sint-Jakobsnoten en een plukje verse waterkers
    – met 3 rauwe oesters en enkele preikiemen (neem de oesters uit de schelp en leg ze net voor het opdienen in het bord soep)
Voedingswaarde
Energie: 76 Kcal Eiwitten: 3.5 gr Vetten: 3.9 gr Koolhydraten: 6.7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email