Extra zoet Wappeltaart

een heerlijk gebak van de weight watchers wat ook diabeten kunnen eten

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 8 an 12 punten

|  voorbereiding 10/ bereiding 10 min/ bakken 80-90 min

| via de Weight Watchers

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 120 gr bloem, gezeefd
  • 4 hele zoete appels
  • 3 eieren
  • 300 gr yoghurt, mager
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 klp kaneel
  • 1 sn zout
  • 6 klp ahornsiroop
  • 6 klp appelstroop
  • 2 klp vanille aroma, dr. Oetker
  • 7 gr blanke rozijnen (eventueel weken in rum aroma)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte (geen hetelucht)
  2. Bedek de bodem van een 28cm springvorm met bakpapier
  3. Bedek de zijkanten met stroken bakpapier (of baksilofaan)
  4. Warm de appelstroop een klein beetje op in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
  5. Voeg het samen met de ahornsiroop, de vanille aroma, de yoghurt en voeg als laatste de eieren toe en roer rustig alles door elkaar
  6. Meng bloem, bakpoeder en zout en voeg dit toe aan het natte mengsel
  7. Roer goed door tot het een glad mengsel is
  8. Als de appelstroop wat gaat klonten is dat niet erg, komt weer goed in de oven
  9. Doe het mengsel in een springvorm en verdeel de rozijntjes stuk voor stuk mooi over de taart
  10. Schil de appels en snijd ze als een dolle in stukken en meng met het kaneelpoeder
  11. Leg de appelstukjes op het beslag en duw ze er iets in.
  12. Laat de buitenste rand vrij van appel zodat er een mooie korst rond de taart komt
  13. Bestrooi het geheel eventueel nog met wat extra kaneel.
  14. Bak de taart tin 80-90 min gaar
  15. Als de taart klaar is, laat 10 min in de springvorm zitten en haal dan pas de rand eraf
  16. Als je de taart in 8 a 12 punten snijdt, vergeet niet dat lekkere zoet plakkerige spul van de bodem mee te nemen

NB:

Deze taart is het allerlekkerste als je hm in stukjes invriest en dan vlak voor het gebruik opwarmt in de oven (ingevroren de oven in) op 170 °C het lucht stand.

Het krijgt dan een lekker knapperig korstje. Hoe lang het stuk in de oven moet hangt af van hoe groot je de stukken snijdt en kan ook per keer wisselen. Meestal zo’n 10-15 minuten. 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email