Bosvruchtencake met frambozen en blauwe bessen

Afgeleid van de glutenvrije bosvruchtencake van R. van Veen op 24Kitchen

Omschrijving

| fris, fruitige cake/ ong 10 a 12 plakken

| 1 uur en 40 min

| Gezien op 24Kitchen (R. van Veen, en een beetje van mijzelf)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gr verse frambozen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 240 gr zachte boter + om in te vetten
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 240 gr suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 330 gr bloem
  • 1 thl bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 4 el (gelei)suiker

extra nodig: cakevorm van 28 cm/ bakpapier/ mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier.
  3. Mix de boter met 240 gr suiker en vanillesuiker met een mixer romig.
  4. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.
  6. Spatel voorzichtig de frambozen en blauwe bessen door het beslag
  7. Verdeel het beslag in de cakevorm.
  8. Bak de cake gaar in ongeveer een uur
  9. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Kom deze droog uit je cake is hij gaar.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster vóór je deze gaat aansnijden

Eet smakelijk en geniet

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email