Bosvruchtencake met frambozen en blauwe bessen
Afgeleid van de glutenvrije bosvruchtencake van R. van Veen op 24KitchenOmschrijving
| fris, fruitige cake/ ong 10 a 12 plakken
| 1 uur en 40 min
| Gezien op 24Kitchen (R. van Veen, en een beetje van mijzelf)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 gr verse frambozen
- 150 gr blauwe bessen
- 240 gr zachte boter + om in te vetten
- 1 pakje vanillesuiker
- 240 gr suiker
- 3 middelgrote eieren
- 330 gr bloem
- 1 thl bakpoeder
- 1 el citroensap
- 4 el (gelei)suiker
extra nodig: cakevorm van 28 cm/ bakpapier/ mixer
Bereiding
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier.
- Mix de boter met 240 gr suiker en vanillesuiker met een mixer romig.
- Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag.
- Zeef de bloem en bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.
- Spatel voorzichtig de frambozen en blauwe bessen door het beslag
- Verdeel het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake gaar in ongeveer een uur
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Kom deze droog uit je cake is hij gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster vóór je deze gaat aansnijden
Eet smakelijk en geniet