Omschrijving
| klein gebak | 4 a 6 stuks
| 20 min
| 2 varianten gevonden op internet, sites niet meer bekend
Ingrediënten
variatie 1: 4 eierkoeken |
variatie 2: 6 eierkoeken |
- 2 eieren
- 50 gr bloem
- 30 gr tarwezemelen
- 75 gr rietsuiker
- 1 el sesamzaad, geroosterd
- 1 el lijnzaad
- flinke el speculaaskruiden
|
- 1 ei
- 50 gr bruine rietsuiker
- 50 gr volkoren meel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel (facultatief)
|
Bereiding
variatie 1 |
variatie 2 |
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Spit de eiwitten van het eigeel en klop de eiwitten stijf
- Meng de suiker, de bloem, de tarwezemelen, sesamzaad, lijnzaad, de luchtig losgeklopte eierdooiers en speculaaskruiden door elkaar.
- Schep dan het eiwit erbij en meng dit goed door elkaar.
- Schep een flinke lepel van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de eierkoeken in 12 minuten goud-bruin.
|
- Verwarm de oven voor op 180 °
- Klop met de mixer het ei en de suiker tot een luchtig geheel
- Zeef de volkoren meel, bakpoeder en kaneel boven de kom en spatel door het ei en suikermengsel.
- Spatel niet te lang! Je wil luchtige koeken!
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met behulp van 2 eetlepels 6 hoopjes op de bakplaat.
- Schuif in de oven voor 8 min
- Haal na de baktijd de eierkoeken uit de oven, haal ze los van het bakpapier (let op, het kan plakken), laat ze afkoelen en… genieten.
|
Zoek en maak je keuze om zonder schuldgevoel toch te genieten van een “gezonde” volkoren eierkoek
Ikzelf heb ze beiden geprobeerd en vind ze allebei erg lekker