Volkoren eierenkoeken

Omschrijving

 | klein gebak | 4 a 6 stuks
 | 20 min
 | 2 varianten gevonden op internet, sites niet meer bekend 

Ingrediënten

variatie 1: 4 eierkoeken variatie 2: 6 eierkoeken
  • 2 eieren
  • 50 gr bloem
  • 30 gr tarwezemelen
  • 75 gr rietsuiker
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 el lijnzaad
  • flinke el speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 50 gr bruine rietsuiker
  • 50 gr volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel (facultatief)

Bereiding

variatie 1 variatie 2
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Spit de eiwitten van het eigeel en klop de eiwitten stijf
  3. Meng de suiker, de bloem, de tarwezemelen, sesamzaad, lijnzaad, de luchtig losgeklopte eierdooiers en speculaaskruiden door elkaar.
  4. Schep dan het eiwit erbij en meng dit goed door elkaar.
  5. Schep een flinke lepel van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Bak de eierkoeken in 12 minuten goud-bruin.
  1. Verwarm de oven voor op 180 °
  2. Klop met de mixer het ei en de suiker tot een luchtig geheel
  3. Zeef de volkoren meel, bakpoeder en kaneel boven de kom en spatel door het ei en suikermengsel.
  4. Spatel niet te lang! Je wil luchtige koeken!
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met behulp van 2 eetlepels 6 hoopjes op de bakplaat.
  6. Schuif in de oven voor 8 min
  7. Haal na de baktijd de eierkoeken uit de oven, haal ze los van het bakpapier (let op, het kan plakken), laat ze afkoelen en… genieten.

Zoek en maak je keuze om zonder schuldgevoel toch te genieten van een “gezonde” volkoren eierkoek
Ikzelf heb ze beiden geprobeerd en vind ze allebei erg lekker

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten