Vispannetje met asperges en pancetta crumble
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g koolvishaasje (diepvries)
- 500 g witte asperges
- 1 el. citroensap
- 1.5 dl melk
- 50 g Parmezaan (blok)
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 1 mespunt nootmuskaat
- peper en zout
Voor de crumble
- 50 g pancetta (charcuterie)
- 0.5 onbehandelde citroen
- 2 takjes platte peterselie
- 25 g boter
- 2 sneden oud brood
- 50 g cashewnoten
Bereiding
- Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
- Hak de cashewnoten fijn.
- Rasp de citroenschil.
- Snij de pancetta in fijne reepjes.
- Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de sneetjes.
- Rasp de Parmezaan.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoom of kook de asperges ± 15 min. (afhankelijk van de dikte) gaar in licht gezouten water.
- Giet af en vang 2 dl van het kookvocht op. Snij de asperges in 3 gelijke schuine stukken.
- Smelt intussen 30 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
- Roer met een klopper en laat even drogen op het vuur.
- Voeg wat melk en kookvocht van de asperges toe en klop goed.
- Breng aan de kook. Voeg de rest van het vocht en de melk geleidelijk aan toe en klop tot u een gebonden saus hebt.
- Giet er het citroensap bij.
- Kruid met peper en de nootmuskaat en meng tot slot de Parmezaan onder de saus.
- Smelt 25 g boter in een pan en voeg de pancettareepjes, het broodkruim en de fijngehakte cashewnoten toe.
- Bak alles goudbruin. Neem van het vuur en meng er de platte peterselie en de citroen-zeste onder.
- Verdeel dit mengsel over de koolvishaasjes.
- Verdeel de vis over 4 ovenschaaltjes en leg er de aspergestukjes rond.
- Overgiet met het sausje.
- Bak 20 min. in de voorverwarmde oven en zet op het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi gegratineerd korstje.
Drankadvies
Wijn: |
Le Peyrat Blanc, A.O.P. Graves |
Bier: | Maes Radler Citroen, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 441 Kcal | Eiwitten: 31.1gr | Vetten: 26.1 gr | Koolhydraten: 20.6 gr |