Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Vispannetje (1) | mijn receptenbundel

Vispannetje met asperges en pancetta crumble

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g koolvishaasje (diepvries)
  • 500 g witte asperges
  • 1 el. citroensap
  • 1.5 dl melk
  • 50 g Parmezaan (blok)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout

Voor de crumble

  • 50 g pancetta (charcuterie)
  • 0.5 onbehandelde citroen
  • 2 takjes platte peterselie
  • 25 g boter
  • 2 sneden oud brood
  • 50 g cashewnoten

 

Bereiding

  1. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
  4. Hak de cashewnoten fijn.
  5. Rasp de citroenschil.
  6. Snij de pancetta in fijne reepjes.
  7. Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de sneetjes.
  8. Rasp de Parmezaan.
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  10. Stoom of kook de asperges ± 15 min. (afhankelijk van de dikte) gaar in licht  gezouten water.
  11. Giet af en vang 2 dl van het kookvocht op. Snij de asperges in 3 gelijke schuine stukken.
  12. Smelt intussen 30 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  13. Roer met een klopper en laat even drogen op het vuur.
  14. Voeg wat melk en kookvocht van de asperges toe en klop goed.
  15. Breng aan de kook. Voeg de rest van het vocht en de melk geleidelijk aan toe en klop tot u een gebonden saus hebt.
  16. Giet er het citroensap bij.
  17. Kruid met peper en de nootmuskaat en meng tot slot de Parmezaan onder de saus.
  18. Smelt 25 g boter in een pan en voeg de pancettareepjes, het broodkruim en de fijngehakte cashewnoten toe.
  19. Bak alles goudbruin. Neem van het vuur en meng er de platte peterselie en de citroen-zeste onder.
  20. Verdeel dit mengsel over de koolvishaasjes.
  21. Verdeel de vis over 4 ovenschaaltjes en leg er de aspergestukjes rond.
  22. Overgiet met het sausje.
  23. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven en zet op het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi gegratineerd korstje.
Drankadvies
Wijn:

Le Peyrat Blanc, A.O.P. Graves

Bier: Maes Radler Citroen, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 441 Kcal Eiwitten: 31.1gr Vetten: 26.1 gr Koolhydraten: 20.6 gr

Categorieën