Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.10.09 – Colruyt inspiratiefolder. Makkelijke variatie voor elke dag.

Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets (diepvries)
  • 5 stronken witloof
  • 800 g aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. boter
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
  • 4 eetl. bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. oregano (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding (15 + 30 min.)

  1. Laat de pangasius filets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Haal ze door de bloem en kruid met peper en zout.
  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in stukjes van 1 cm.
  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  6. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.
  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
  8. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de wijn.
  9. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout.
  10. Laat sudderen tot al het vocht is verdampt.
  11. Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof 10 min.
  12. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng onder de aardappelpuree.
  13. Smelt 2 el. boter in een braadpan en bak de pangasiusfilets ± 3 min. aan elke kant.
  14. Afwerking: verdeel de visfilets over de borden en lepel er de saus over.
  15. Serveer met de witloofstoemp.

Drankadvies

Bier: Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ – Umani Ronchi, Abruzzo – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 486 kcal
  • Eiwitten: 33.8 g
  • Vetten: 16.5 g
  • Koolhydraten: 46.9 g