Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp
Omschrijving
Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.10.09 – Colruyt inspiratiefolder. Makkelijke variatie voor elke dag.
Ingrediënten
- 4 pangasiusfilets (diepvries)
- 5 stronken witloof
- 800 g aardappelen
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 eetl. boter
- 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
- 4 eetl. bloem
- 1 dl witte wijn
- 1 eetl. olijfolie
- 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
- 0.5 koffiel. oregano (gedroogd)
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding (15 + 30 min.)
- Laat de pangasius filets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Haal ze door de bloem en kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in stukjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.
- Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de wijn.
- Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout.
- Laat sudderen tot al het vocht is verdampt.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof 10 min.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng onder de aardappelpuree.
- Smelt 2 el. boter in een braadpan en bak de pangasiusfilets ± 3 min. aan elke kant.
- Afwerking: verdeel de visfilets over de borden en lepel er de saus over.
- Serveer met de witloofstoemp.
Drankadvies
Bier: Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ – Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 486 kcal
- Eiwitten: 33.8 g
- Vetten: 16.5 g
- Koolhydraten: 46.9 g