Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.10.09 – Colruyt inspiratiefolder. Makkelijke variatie voor elke dag.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Pangasius filets (diepvries)
- 5 stronken witloof
- 800 g aardappelen
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 el. boter
- 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
- 4 el. bloem
- 1 dl witte wijn
- 1 el. olijfolie
- 0.5 klp. tijm (gedroogd)
- 0.5 klp. oregano (gedroogd)
- nootmuskaat
Bereiding
15 + 30 min
- Laat de Pangasius filets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Haal ze door de bloem en kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in stukjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen 25 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en prak fijn.
- Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de wijn.
- Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout.
- Laat sudderen tot al het vocht is verdampt.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof 10 min.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng onder de aardappelpuree.
- Smelt 2 el. boter in een braadpan en bak de Pangasius filets ± 3 min. aan elke kant.
- Afwerking: verdeel de visfilets over de borden en lepel er de saus over.
- Serveer met de witloofstoemp.
Drankadvies
Wijn: | Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ – Umani Ronchi, Abruzzo – Italië |
Bier: | Keizer Karel Goud Blond, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 486 Kcal | Eiwitten: 33,8 gr | Vetten: 16,5 gr | Koolhydraten: 46,9 gr |