Gestoofde kabeljauw met aardappelrozetten

Omschrijving

| hoofdgerecht/ kabeljauw | 4 pers 

| ongeveer 60 min

| Info folder bij mijn airfryer.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 20 gram boter
  • 1 citroen
  • 2 uien
  • 1 prei
  • flinke scheut witte wijn
  • peper en zout
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 2 thl mierikswortelpuree
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 el gehakte peterselie
  • pureeknijper

Bereiding

NB: Gebruik hiervoor het Bakaccessoire XL van de Airfryer.

  1. Maak eerst de puree door de aardappels gaar te koken.
  2. Stop de puree in een pureeknijper en meng de puree met de mierikswortelpuree, nootmuskaat en boter.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Spuit met een spuitzak 4 grote rozetten en vries deze 30 min aan zodat ze hard worden en opstijven.
  5. Pel de ui en was de prei en snij de prei en ui in ringen.
  6. Was de citroen en snij deze in halve plakken.
  7. Leg de vis in de bakpan met de boter en verspreid de uien, prei en citroen over de bakpan.
  8. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en vul aan met een beetje water zodat alles half onder staat.
  9. Bestrooi met peper en zout.
  10. Bereid de vis in de Airfryer gedurende 15 min op 180 ̊C.
  11. Haal de bakpan na de bereiding uit de Airfryer en leg er een deksel op zodat deze warm blijft.
  12. Zet de aardappelrozetten in de Airfryer en bak deze 10 min op 200 ̊C zodat deze mooi krokant bakken en goudbruin kleuren.
  13. Bestrooi alles met verse peterselie en dien het op.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email