Gestoofde kabeljauw met aardappelrozetten
Omschrijving
| hoofdgerecht/ kabeljauw | 4 pers
| ongeveer 60 min
| Info folder bij mijn airfryer.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 20 gram boter
- 1 citroen
- 2 uien
- 1 prei
- flinke scheut witte wijn
- peper en zout
- 500 gram kruimige aardappels
- 2 thl mierikswortelpuree
- mespunt nootmuskaat
- 1 el gehakte peterselie
- pureeknijper
Bereiding
NB: Gebruik hiervoor het Bakaccessoire XL van de Airfryer.
- Maak eerst de puree door de aardappels gaar te koken.
- Stop de puree in een pureeknijper en meng de puree met de mierikswortelpuree, nootmuskaat en boter.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Spuit met een spuitzak 4 grote rozetten en vries deze 30 min aan zodat ze hard worden en opstijven.
- Pel de ui en was de prei en snij de prei en ui in ringen.
- Was de citroen en snij deze in halve plakken.
- Leg de vis in de bakpan met de boter en verspreid de uien, prei en citroen over de bakpan.
- Voeg een flinke scheut witte wijn toe en vul aan met een beetje water zodat alles half onder staat.
- Bestrooi met peper en zout.
- Bereid de vis in de Airfryer gedurende 15 min op 180 ̊C.
- Haal de bakpan na de bereiding uit de Airfryer en leg er een deksel op zodat deze warm blijft.
- Zet de aardappelrozetten in de Airfryer en bak deze 10 min op 200 ̊C zodat deze mooi krokant bakken en goudbruin kleuren.
- Bestrooi alles met verse peterselie en dien het op.