Omschrijving
| hoofdgerecht | 1 pers
| 30 min
| facebook, BuzzFeed.com
Ingrediënten
Zalm diner 1 – Zalm met Avocado limoen:
- 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- ½ thl paprika naar smaak
Voor de avocado topping:
- 1 avocado, in grove stukken gesneden
- ¼ van een rode ui, gehakt
- ¼ bosje koriander
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 1 el limoensap (vers geperst)
Zalm diner 2 – Zalm met Tomaat pesto:
- 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
- 2 courgettes in fijne plakjes gesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 3 el groene pesto (eventueel zelf gemaakte pesto (zie apart recept bij sausen)
Zalm diner 3 – Zalm met honing en soja:
- 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
- 2 kopjes met broccoli roosjes
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 1 el bosuitjes in ringen gesneden
Voor de honing-soja marinade:
- 1 thl fijn gesneden knoflook
- 1 thl fijn gesneden gember
- ¼ thl peper
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
Zalm diner 4 – Zalm met krokante korst van Parmezaanse kaas en groene asperges:
- 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
- 700 gr groene asperges
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- 1 eitje
Voor de krokante Parmezaanse korst:
- ¼ kopje witte broodkruimels
- ¼ kopje gemalen Parmezaanse kaas
- 1 el fijn gesneden peterselie
- Zout naar smaak
Bereiding
Zalm diner 1 – Zalm met Avocado limoen:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Leg de zalmmoot op een vel bakpapier en kruid je zalm met de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
- Bak de zalm ± 10–12 minuten.
- In een klein kommetje meng je de avocado, rode uit, fijn gesneden koriander, olijfolie, peper en zout en het sap van 1 limoentje. Meng voorzichtig zodat je de stukken avocado niet tot moes maakt maar mooie stukjes behoud
- Lepel deze topping over de gebakken zalm
- Eet smakelijk
Zalm diner 2 – Zalm met Tomaat pesto:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Neem een vel bakpapier en verdeel hierop de schijven courgettes
- Besprenkel met olijfolie, peper en zou en leg er je zalmmoot bovenop
- Smeer de pesto over je zalmmoot
- Leg de halve cherry tomaatjes erop
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Eet smakelijk
Zalm diner 3 – Zalm met honing en soja:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de honing soja marinade
- Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
- Giet voorzichtig de honing-soja marinade over de zalmmoot
- Leg de broccoli naast de zalmmoot en kruid naar smaak met peper en zou
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Garneer met wat overgehouden ringetjes bosuitjes
- Eet smakelijk
Zalm diner 4 – Zalm met krokante korst van Parmezaanse kaas en groene asperges:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- In een matige kom meng je de Parmezaanse kaas en de broodkruimels, de fijn gesneden peterselie en zout. Hou een apart
- In een klein kommetje kluts je het eitje los
- Dompel je zalmmoot in het ei en zorg dat hij rondom goed met ei bedekt is
- Wentel je zalmmoot nu door de Parmezaanse crumbel
- Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
- Leg de asperges naast de zalmmoot op het vel bakpapier
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Eet smakelijk