Vier keer zalm
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 1 pers
| ± 30 min
| gezien op facebook (Buzzfeed.com)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Zalm diner 1: Zalm met Avocado limoen
Zalm diner 2: Zalm met tomaat en pesto
Zalm diner 3: Zalm met honing en soja
Zalm diner 4: zalm met korkante korst van Parmezaanse kaas en groene asperges
Zalm diner 1 | Zalm diner 2 |
---|---|
Voor de avocado topping
|
|
Zalm diner 3 | Zalm diner 4 |
Voor de honing-soja marinade
|
Voor de krokante Parmezaanse korst
|
Bereiding
Zalm diner 1: Zalm met Avocado limoen:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Leg de zalmmoot op een vel bakpapier en kruid je zalm met de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
- Bak de zalm ± 10–12 minuten.
- In een klein kommetje meng je de avocado, rode uit, fijn gesneden koriander, olijfolie, peper en zout en het sap van 1 limoentje. Meng voorzichtig zodat je de stukken avocado niet tot moes maakt maar mooie stukjes behoud
- Lepel deze topping over de gebakken zalm
- Eet smakelijk
Zalm diner 2:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Neem een vel bakpapier en verdeel hierop de schijven courgettes
- Besprenkel met olijfolie, peper en zou en leg er je zalmmoot bovenop
- Smeer de pesto over je zalmmoot
- Leg de halve cherry tomaatjes erop
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Eet smakelijk
Zalm diner 3:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de honing soja marinade
- Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
- Giet voorzichtig de honing-soja marinade over de zalmmoot
- Leg de broccoli naast de zalmmoot en kruid naar smaak met peper en zou
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Garneer met wat overgehouden ringetjes bosuitjes
- Eet smakelijk
Zalm diner 4:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- In een matige kom meng je de Parmezaanse kaas en de broodkruimels, de fijn gesneden peterselie en zout. Hou een apart
- In een klein kommetje kluts je het eitje los
- Dompel je zalmmoot in het ei en zorg dat hij rondom goed met ei bedekt is
- Wentel je zalmmoot nu door de Parmezaanse crumbel
- Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
- Leg de asperges naast de zalmmoot op het vel bakpapier
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout
- Bak af in 10 a 12 minuten
- Eet smakelijk