Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Vier keer zalm | mijn receptenbundel

Vier keer zalm

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 1 pers

| ± 30 min

| gezien op facebook (Buzzfeed.com)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Zalm diner 1: Zalm met Avocado limoen

Zalm diner 2: Zalm met tomaat en pesto

Zalm diner 3: Zalm met honing en soja

Zalm diner 4: zalm met korkante korst van Parmezaanse kaas en groene asperges

Zalm diner 1 Zalm diner 2
  • 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • ½ thl paprika naar smaak 

Voor de avocado topping

  • 1 avocado, in grove stukken gesneden
  • ¼ van een rode ui, gehakt
  • ¼ bosje koriander
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el limoensap (vers geperst)
  • 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
  • 2 courgettes in fijne plakjes gesneden
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 3 el groene pesto (eventueel zelf gemaakte pesto (zie hier)
Zalm diner 3 Zalm diner 4
  • 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
  • 2 kopjes met broccoli roosjes
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el bosuitjes in ringen gesneden

Voor de honing-soja marinade

  • 1 thl fijn gesneden knoflook
  • 1 thl fijn gesneden gember
  • ¼ thl peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 zalmmoot zonder huid van ± 6 ons
  • 700 gr groene asperges
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • 1 eitje

Voor de krokante Parmezaanse korst

  • ¼ kopje witte broodkruimels
  • ¼ kopje gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 el fijn gesneden peterselie
  • Zout naar smaak

Bereiding

Zalm diner 1: Zalm met Avocado limoen:
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Leg de zalmmoot op een vel bakpapier en kruid je zalm met de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Bak de zalm ± 10–12 minuten.
  4. In een klein kommetje meng je de avocado, rode uit, fijn gesneden koriander, olijfolie, peper en zout en het sap van 1 limoentje. Meng voorzichtig zodat je de stukken avocado niet tot moes maakt maar mooie stukjes behoud
  5. Lepel deze topping over de gebakken zalm
  6. Eet smakelijk
Zalm diner 2:
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Neem een vel bakpapier en verdeel hierop de schijven courgettes
  3. Besprenkel met olijfolie, peper en zou en leg er je zalmmoot bovenop
  4. Smeer de pesto over je zalmmoot
  5. Leg de halve cherry tomaatjes erop
  6. Bak af in 10 a 12 minuten
  7. Eet smakelijk
Zalm diner 3:
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de honing soja marinade
  3. Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
  4. Giet voorzichtig de honing-soja marinade over de zalmmoot
  5. Leg de broccoli naast de zalmmoot en kruid naar smaak met peper en zou
  6. Bak af in 10 a 12 minuten
  7. Garneer met wat overgehouden ringetjes bosuitjes
  8. Eet smakelijk
Zalm diner 4:
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. In een matige kom meng je de Parmezaanse kaas en de broodkruimels, de fijn gesneden peterselie en zout. Hou een apart
  3. In een klein kommetje kluts je het eitje los
  4. Dompel je zalmmoot in het ei en zorg dat hij rondom goed met ei bedekt is
  5. Wentel je zalmmoot nu door de Parmezaanse crumbel
  6. Leg je zalmmoot op een vel bakpapier
  7. Leg de asperges naast de zalmmoot op het vel bakpapier
  8. Besprenkel met olijfolie, peper en zout
  9. Bak af in 10 a 12 minuten
  10. Eet smakelijk

Categorieën