Venkelsoep, zalm, sinaasappel

Omschrijving

| soepen, met vis  | 4 pers

|  25 min

| Boodschappen magazine – nr 9 – sept 2020

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 venkelknollen; in stukjes, loof apart
  • 1 grote aardappel; in blokjes
  • 1 kleine prei; in ringen
  • 700 cc visbouillon
  • 125 cc kookroom
  • 200 gr gerookte zalm; in reepjes
  • 1 sinaasappel; dik geschild en in dunnen plakken

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de venkel, aardappel en prei in 2-3 min.
  2. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes ± 15 min
  3. Pureer de soep en roer er de kookroom door
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Meng de helft van de zalm door de soep en schep de soep in kommen
  6. Leg een plakje sinaasappel erin met daarop de rest van de zalm en wat venkelgroen
  7. Tip: Vervang de prei door 2 bosuitjes of venkelknollen zonder loof? Garneer de soep dan met basilicum of munt

 

Voedingswaarde
Energie: 270 Kcal Vetten: 18 gr
waarvan verz. vetzuren: 7 gr
Koolhydraten: 11 gr
Eiwitten: 14 gr Vezels: 3 gr Natrium: 33 mg

 

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten