Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise
ideaal om mee te nemen op je werk, een dagje uit, een wandeling in de natuur ...Omschrijving
| Lunch/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| 2024 – Colruyt inspiratiefolder;
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 plakjes gerookte zalm
- 1 venkel
- 1 komkommer
- 125 g veldsla
- 1 avocado
- 1 onbehandelde limoen (bio)
- 5 plantje dille
- 4 el Griekse yoghurt
- 100 g voorgekookte tarwegraantjes
- mayonaise 4 el
- zwarte peper
- 1 klp honing optioneel
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern.
- Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang.
- Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
- Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
- Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap, kruid met peper en zout.
- Snij de zalm in fijne reepjes.
bereiding
- Kook de tarwegranen gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en spoel onder koud water, laat volledig afkoelen.
- Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak.
- Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.
- Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.
- Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.
- Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla.
- Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.
TIP: zalm kan je vervangen door bvb kipreepjes (gekookt of gerookt)
Voedingswaarde
Energie: 410 Kcal | Vetten: 32,1 gr waarvan verz. vetzuren: 4,3 gr |
Koolhydraten: 14,2 gr waarvan suikers: 6,3 gr |
Eiwitten: 13,6 gr | Vezels: 4,8 gr | Natrium: 1,1 mg |