Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise

ideaal om mee te nemen op je werk, een dagje uit, een wandeling in de natuur ...

Omschrijving

| Lunch/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| 2024 – Colruyt inspiratiefolder; 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 venkel
  • 1 komkommer
  • 125 g veldsla
  • 1 avocado
  • 1 onbehandelde limoen (bio)
  • 5 plantje dille
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 100 g voorgekookte tarwegraantjes
  • mayonaise 4 el
  • zwarte peper
  • 1 klp honing optioneel

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern.
  2. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang.
  3. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
  4. Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
  5. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap, kruid met peper en zout.
  8. Snij de zalm in fijne reepjes.
bereiding
  1. Kook de tarwegranen gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Giet af en spoel onder koud water, laat volledig afkoelen.
  3. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak.
  4. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.
  6. Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.
  9. Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla.
  10. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.

TIP: zalm kan je vervangen door bvb kipreepjes (gekookt of gerookt)

Voedingswaarde
Energie: 410 Kcal Vetten: 32,1 gr
waarvan verz. vetzuren: 4,3 gr
Koolhydraten: 14,2 gr
waarvan suikers: 6,3 gr
Eiwitten: 13,6 gr Vezels: 4,8 gr Natrium: 1,1 mg

 

Categorieën