Venkelquiche

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers

| ± 20 min bereiden, 15 min wachten, 55 min oven

| 2015.04.17 – Allerhande

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënte

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
  • 2 g boter
  • 2 venkelknollen
  • 200 g brie
  • 400 g artisjokharten
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 el gedroogde dragon
  • 75 g gezouten cashewnoten

extra nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine

Bereiding

  1. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
  2. Vet de quichevorm in. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.
  3. Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.
  4. Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof.
  5. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel ¾ van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm.
  6. Houd de rest van de venkelplakjes apart.
  7. Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout.
  8. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.
  9. Bak de quiche in ± 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  10. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
  11. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
  12. Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter.
  13. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
Voedingswaarde
Energie: 720 Kcal Vetten: 51 gr
waarvan verz. vetzuren: 26 gr
Koolhydraten: 39 gr
Eiwitten: 23 gr Vezels: 7 gr Natrium: 810 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email