Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten
een heerlijke frisse salade voor in de zomerOmschrijving
| Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| gezien bij A. Vogel/ gezonde recepten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Venkelsalade met sinas, veldsla en walnoten
- 2 venkelknollen
- 2 sinaasappelen
- 150 gr veldsla
- 60 gr walnoten
- 2 stengels bleekselderij
- 4 el olijfolie
- optioneel: 4 sneetjes speltbrood
Kruidenmix
- 2 thl Herbamare® Original
- 1 thl gemalen mosterdzaad
- ½ thl gemalen nootmuskaat
- ½ thl l gemalen kruidnagel
- 1 thl laurier, of 1 blaadje fijn maken in de vijzel
Bereiding
- Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen af.
- Snijd de venkelknollen vervolgens in hele dunne plakjes.
- Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes.
- Hak de walnoten grof.
- Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
- Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij.
- Verdeel hier de dressing over.
- Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood.