Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten

een heerlijke frisse salade voor in de zomer

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| gezien bij A. Vogel/ gezonde recepten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Venkelsalade met sinas, veldsla en walnoten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappelen
  • 150 gr veldsla
  • 60 gr walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 el olijfolie
  • optioneel: 4 sneetjes speltbrood

Kruidenmix

  • 2 thl Herbamare® Original
  • 1 thl gemalen mosterdzaad
  • ½ thl gemalen nootmuskaat
  • ½ thl l gemalen kruidnagel
  • 1 thl laurier, of 1 blaadje fijn maken in de vijzel

Bereiding

  1. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen af.
  2. Snijd de venkelknollen vervolgens in hele dunne plakjes.
  3. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
  6. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  7. Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
  8. Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij.
  9. Verdeel hier de dressing over.
  10. Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email