Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten
een heerlijke frisse salade voor in de zomerOmschrijving
 | Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers
 | ± 10 a 15 min
 | gezien bij A. Vogel/ gezonde recepten
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
Venkelsalade met sinas, veldsla en walnoten
- 2 venkelknollen
 - 2 sinaasappelen
 - 150 gr veldsla
 - 60 gr walnoten
 - 2 stengels bleekselderij
 - 4 el olijfolie
 - optioneel: 4 sneetjes speltbrood
 
Kruidenmix
- 2 thl Herbamare® Original
 - 1 thl gemalen mosterdzaad
 - ½ thl gemalen nootmuskaat
 - ½ thl l gemalen kruidnagel
 - 1 thl laurier, of 1 blaadje fijn maken in de vijzel
 
Bereiding
- Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen af.
 - Snijd de venkelknollen vervolgens in hele dunne plakjes.
 - Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes.
 - Hak de walnoten grof.
 - Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
 - Snijd het vruchtvlees in stukjes.
 - Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
 - Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij.
 - Verdeel hier de dressing over.
 - Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood.