Vegetarisch gevulde aubergine
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch
| ± 40 min
| infokaart Lidl september 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 100 g Basmati rijst
- 3 uien
- 7 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 100 g pijnboompitten
- 4 tomaten
- 200 g vegetarisch gehakt
- 5 takjes munt
- 75 g Grana Padano
- 500 g voorgekookte krieltjes
- 3 kleuren paprika (3 stuks)
- Zout en peper
- Ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie.
- Halveer de aubergines in de lengte. Snij de snijvlakken kruislings in en snij de blokjes los. Hou hierbij een dik stuk van de rand en de schil heel.
- Je hebt nu 4 uitgeholde aubergine bootjes. Bewaar de blokjes. Leg de bootjes in de ovenschaal.
- Bestrooi met zout en 2 el olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine 2 minuten aan.
- Pel en snipper 2 uien en de knoflook.
- Voeg samen met de pijnboompitten toe en laat nog 7 minuten zachtjes bakken.
- Snij de tomaat in stukjes en voeg toe. Laat 5 minuten pruttelen, roer om, zodat het niet aanbakt.
- Meng de gekookte rijst erdoor en maak op smaak met zout en peper.
- Voeg het vegetarische gehakt en de fijngesneden munt toe, warm deze op en zet het vuur uit.
- Neem de aubergines uit de oven en verdeel het gehaktmengsel in de holtes.
- Strooi er de geraspte Grana Padano over. Zet een kwartier terug in de oven.
- Bak de krieltjes 10 minuten in 2 el olijfolie.
- Pel en snipper de laatste ui.
- Maak de paprika’s schoon en snij in stukjes.
- Bak de ui en paprika de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.
- Serveer de paprika-aardappeltjes samen met de gevulde aubergines.