Vegetarisch gevulde aubergine
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch
 | ± 40 min
 | infokaart Lidl september 2016
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 2 aubergines
 - 100 g Basmati rijst
 - 3 uien
 - 7 el olijfolie
 - 2 tenen knoflook
 - 100 g pijnboompitten
 - 4 tomaten
 - 200 g vegetarisch gehakt
 - 5 takjes munt
 - 75 g Grana Padano
 - 500 g voorgekookte krieltjes
 - 3 kleuren paprika (3 stuks)
 - Zout en peper
 - Ovenschaal
 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie.
 - Halveer de aubergines in de lengte. Snij de snijvlakken kruislings in en snij de blokjes los. Hou hierbij een dik stuk van de rand en de schil heel.
 - Je hebt nu 4 uitgeholde aubergine bootjes. Bewaar de blokjes. Leg de bootjes in de ovenschaal.
 - Bestrooi met zout en 2 el olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
 - Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine 2 minuten aan.
 - Pel en snipper 2 uien en de knoflook.
 - Voeg samen met de pijnboompitten toe en laat nog 7 minuten zachtjes bakken.
 - Snij de tomaat in stukjes en voeg toe. Laat 5 minuten pruttelen, roer om, zodat het niet aanbakt.
 - Meng de gekookte rijst erdoor en maak op smaak met zout en peper.
 - Voeg het vegetarische gehakt en de fijngesneden munt toe, warm deze op en zet het vuur uit.
 - Neem de aubergines uit de oven en verdeel het gehaktmengsel in de holtes.
 - Strooi er de geraspte Grana Padano over. Zet een kwartier terug in de oven.
 - Bak de krieltjes 10 minuten in 2 el olijfolie.
 - Pel en snipper de laatste ui.
 - Maak de paprika’s schoon en snij in stukjes.
 - Bak de ui en paprika de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.
 - Serveer de paprika-aardappeltjes samen met de gevulde aubergines.