Omschrijving
| 8-9 stuks
| 40 min
| metrokrant 15-07-2015
Ingrediënten
- 125 gr kikkerwertenbloem
- ½ tl bakpoeder
- ¼ tl baksoda (zuiveringszout)
- 1 snufje himalayazout
- 60 gr havermout + extra voor garnering
- 3 bananen
- 90 gr ahornsiroop
- 70 gr havermelk
- Rasp van 1 onbespoten sinaasappel
- ½ vanillestokje, merg eruit schrapen
- 1 el citroensap
- 5 el biologische koudgeperste olijfolie
- 5 el biologische koudgeperste zonnebloemolie
- 75 gr walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Gebruik papieren muffinvormpjes om de muffins in te bakken. Je moet deze wel even in een muffin- of cupcakeblik zetten
- Doe kikkererwtenbloem, bakpoeder, baksoda, himalayazout en havermout in een mengkom en roer dit met een spatel even goed door elkaar.
- Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze samen met ahornsiroop, havermelk, sinaasappelrasp, vanillemerg en citroensap in de keukenmachine.
- Laat dze 1 min aanstaan, tot de bananen gepureerd zijn.
- Schenk nu langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de biologische olijfolie en zonnebloemolie bij het bananenmengsel en schenk deze daarna in de mengkom.
- Spatel alles nu goed door elkaar en voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
- Vul de muffinvormpjes tot 0,5 cm onder de rand en doe er een beetje havermout overheen.
- Bak de muffins 20 tot 30 minj in de voorverwarmde oven.
- Ze zijn gaar als je er met een satéstokje in prikt en dit er als schoon uitkomt
Ter informatie:
- Onze banaan- & walnotenmuffins zijn lekker en smeüig en blijven minstens 4 dagen lekker na he tbakken.
- Je kan ze invriezen en als ontbijt of tussendoortje eten