Vegan Banaan-walnoten muffins

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 stuks

| 40 min

| 2015.07.15 – Metrokrant 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 125 gr kikkerwertenbloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl baksoda (zuiveringszout)
  • 1 snufje himalayazout
  • 60 gr havermout + extra voor garnering
  • 3 bananen
  • 90 gr ahornsiroop
  • 70 gr havermelk
  • Rasp van 1 onbespoten sinaasappel
  • ½ vanillestokje, merg eruit schrapen
  • 1 el citroensap
  • 5 el biologische koudgeperste olijfolie
  • 5 el biologische koudgeperste zonnebloemolie
  • 75 gr walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Gebruik papieren muffinvormpjes om de muffins in te bakken. Je moet deze wel even in een muffin- of cupcakeblik zetten
  3. Doe kikkererwtenbloem, bakpoeder, baksoda, himalayazout en havermout in een mengkom en roer dit met een spatel even goed door elkaar.
  4. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze samen met ahornsiroop, havermelk, sinaasappelrasp, vanillemerg en citroensap in de keukenmachine.
  5. Laat dze 1 min aanstaan, tot de bananen gepureerd zijn.
  6. Schenk nu langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de biologische olijfolie en zonnebloemolie bij het bananenmengsel en schenk deze daarna in de mengkom.
  7. Spatel alles nu goed door elkaar en voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
  8. Vul de muffinvormpjes tot 0,5 cm onder de rand en doe er een beetje havermout overheen.
  9. Bak de muffins 20 tot 30 min in de voorverwarmde oven.
  10. Ze zijn gaar als je er met een satéstokje in prikt en dit er als schoon uitkomt

Ter info

  1. Onze banaan- & walnotenmuffins zijn lekker en smeuïg en blijven minstens 4 dagen lekker na het bakken.
  2. Je kan ze invriezen en als ontbijt of tussendoortje eten

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email