Varkensstoofpotje met venkel

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers

 | 45min

 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonnettes (diepvries)
  • 3 venkelknollen
  • 0.33 bosje peterselie (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. boter
  • 2 dl lichte room
  • 1 el. mosterd op traditionele wijze
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in
  3. blokjes van 1 cm.
  4. Schil de aardappelen.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Kook de aardappelen ± 20 min. in licht gezouten water. Giet af.
  7. Smelt intussen 1 el. boter in een pan en bak de varkensmignonnettes goudbruin aan elke kant.
  8. Kruid met peper en zout, en laat nog 5 min. aan elke kant verder garen.
  9. Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  10. Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. bakken.
  11. Doe er de lichte room en de mosterd bij, en laat ± 5 min. sudderen.
  12. Kruid met peper en zout, en meng de peterselie onder de saus.
  13. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  14. Blus de pan met 1/2 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel.

Tip

  1. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
  2. Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g venkel in blokjes.
  3. Kook samen met 20 g varkensmignonnette 20 min. in een bodempje water.
  4. Mix fijn en voeg 1 klp. plantaardige olie toe.

Drankadvies

Bier: Postel Tripel, Blond abdijbier
Wijn: Château Haut Gay, A.O.P. Bordeaux Supérieur

Voedingswaarde

  • Energie: 532 kcal
  • Koolhydraten: 39.2 g
  • Eiwitten: 43.8 g
  • Vetten: 21.7 g