Varkensstoofpotje met venkel
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 45 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Varkensmignonettes (diepvries)
- 3 venkelknollen
- 0.33 bosje peterselie (vers)
- 800 g aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el. boter
- 2 dl lichte room
- 1 el. mosterd op traditionele wijze
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in
- blokjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen.
- Hak de peterselie fijn.
- Kook de aardappelen ± 20 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Smelt intussen 1 el. boter in een pan en bak de varkensmignonettes goudbruin aan elke kant.
- Kruid met peper en zout, en laat nog 5 min. aan elke kant verder garen.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. bakken.
- Doe er de lichte room en de mosterd bij, en laat ± 5 min. sudderen.
- Kruid met peper en zout, en meng de peterselie onder de saus.
- Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met 1/2 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel.
Tip:
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
- Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g venkel in blokjes.
- Kook samen met 20 g varkensmignonnette 20 min. in een bodempje water.
- Mix fijn en voeg 1 klp. plantaardige olie toe.
Drankadvies
Wijn: |
Château Haut Gay, A.O.P. Bordeaux Supérieur |
Bier: | Postel Tripel, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 532 Kcal | Eiwitten: 43,8 gr | Vetten: 21,7 gr | Koolhydraten: 39,2gr |