Varkensmignonnettes met spinazie en surimi

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 min

| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Varkensmignonettes
  • 2 el gesneden ui
  • 1 kg spinazie met room
  • 1 gele paprika
  • 800 gr aardappelen
  • 150 gr surimi snippers
  • ½ klp kalfsfond
  • 4 el boter

Bereiding

  1. Laat de aardappelen 20 min koken in licht gezouten water. Snij in gelijke stukken
  2. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van 1 x 1 cm
  3. Hou enkele surimi snippers apart als versiering
  4. Verhit 1 el boter in een braadpan en bak de varkens mignonnettes 2 min aan elk zijde.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Verlaag het vuur en laat 8 á 10 min verder garen
  7. Smelt 2 el boter in een kookpan en bak de uisnippers glazig. Voeg de aardappelstukken toe, kruid met peper en zout naar smaak
  8. Bak de aardappelstukjes aan alle kanten goudbruin gedurende 5 min
  9. Smelt 1 el boer in een kookpan en bak de paprikablokjes 3 min. Voeg de diepgevroren spinazie a la crème toe en laat al roerend opwarmen op een zacht vuurtje
  10. Roer voor het opdienen de surimi snippers eronder.
  11. Haal het vlees uit de pan, giet er 2 dl water in en schraap de braadresten los .
  12. Roer er de kalfsfond onder tot het volledig is opgelost. Kruid naar smaak met peper en zout
  13. Verdeel de mignonnettes over de borden en lepel de saus er rond.
  14. Serveer met de spinazie en de aardappelen.
  15. Garneer de spinazie met enkele surimi snippers.
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal Eiwitten: 47,5 gr Vetten: 25,3 gr Koolhydraten: 32 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email