Varkensmignonnettes met …

Varkensmignonnettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus

Omschrijving

 Varkensvlees| hoofdgerecht | 4 personen

tijd | ong 30 min

bron | 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, recepten voor elke dag

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonnettes
  • 4 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 2.5 dl lichte room
  • 250 g langgraanrijst parboiled
  • 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. kerriepoeder
  • 1 klp. kurkuma
  • zwarte peper (molen)

Bereiding

  1. Rasp de wortelen en de pastinaken.
  2. Snipper de ui fijn en hak de platte peterselie fijn. 
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
  4. Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma.
  5. Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
  6. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.
  7. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water.
  8. Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen.
  9. Roer los met een vork.
  10. Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
  11. Kruid de varkensmignonnettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
  12. Afwerking: werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de varkensmignonnettes.

Drankadvies

Bier: Tongerlo Prior, Abdijbier
Wijn: Brindisi Rosso D.O.C., Piana del Sole, Puglia – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 701 kcal
  • Eiwitten: 44 g
  • Vetten: 27.6 g
  • Koolhydraten: 70 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten