Varkensmignonnettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus
Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 personen
| ong 30 min
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, recepten voor elke dag
Ingrediënten
- 4 varkensmignonnettes
- 4 wortelen
- 2 pastinaken
- 1 plantje platte peterselie
- 1 ui
- 2.5 dl lichte room
- 250 g langgraanrijst parboiled
- 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. kerriepoeder
- 1 klp. kurkuma
- zwarte peper (molen)
Bereiding
- Rasp de wortelen en de pastinaken.
- Snipper de ui fijn en hak de platte peterselie fijn.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
- Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma.
- Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
- Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.
- Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water.
- Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen.
- Roer los met een vork.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
- Kruid de varkensmignonnettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
- Afwerking: werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de varkensmignonnettes.
Drankadvies
Bier: Tongerlo Prior, Abdijbier
Wijn: Brindisi Rosso D.O.C., Piana del Sole, Puglia – Italië
Wijn: Brindisi Rosso D.O.C., Piana del Sole, Puglia – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 701 kcal
- Eiwitten: 44 g
- Vetten: 27.6 g
- Koolhydraten: 70 g