Varkensmignonettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 30 min

| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, recepten voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Varkensmignonettes
  • 4 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 2.5 dl lichte room
  • 250 g langgraanrijst
  • 2 el. geroosterde sesamzaadjes
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. kerriepoeder
  • 1 klp. kurkuma
  • zwarte peper (molen)

Bereiding

  1. Rasp de wortelen en de pastinaken.
  2. Snipper de ui fijn en hak de platte peterselie fijn. 
  3. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
  4. Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma.
  5. Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
  6. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.
  7. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water.
  8. Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen.
  9. Roer los met een vork.
  10. Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
  11. Kruid de Varkensmignonettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
  12. Afwerking: werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de Varkensmignonettes.
Drankadvies
Wijn: Brindisi Rosso D.O.C., Piana del Sole, Puglia – Italië
Bier: Tongerlo Prior, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 701 Kcal Eiwitten: 44 gr Vetten: 27,6 gr Koolhydraten: 70 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email