Varkensmignonettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, recepten voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Varkensmignonettes
- 4 wortelen
- 2 pastinaken
- 1 plantje platte peterselie
- 1 ui
- 2.5 dl lichte room
- 250 g langgraanrijst
- 2 el. geroosterde sesamzaadjes
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. kerriepoeder
- 1 klp. kurkuma
- zwarte peper (molen)
Bereiding
- Rasp de wortelen en de pastinaken.
- Snipper de ui fijn en hak de platte peterselie fijn.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
- Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma.
- Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
- Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.
- Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water.
- Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen.
- Roer los met een vork.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
- Kruid de Varkensmignonettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
- Afwerking: werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de Varkensmignonettes.
Drankadvies
Wijn: | Brindisi Rosso D.O.C., Piana del Sole, Puglia – Italië |
Bier: | Tongerlo Prior, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 701 Kcal | Eiwitten: 44 gr | Vetten: 27,6 gr | Koolhydraten: 70 gr |