Varkenshaasje met hapklare groentemix in de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 60 min

| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes (diepvries)
  • 100 g chorizo
  • 1 kg groentemix Forestière (diepvries)
  • 1.2 kg aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 2 el. boter
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • p&z

Bereiding (10 + 35 min)

  1. Laat de varkenshaasjes oppervlakkig ontdooien.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. Snij de chorizo in fijne reepjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Kook de aardappelen 25 min. gaar in licht gezouten water.
  7. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Meng er de reepjes chorizo en de boter onder.
  9. Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een braadpan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.
  10. Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
  11. Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in de braadpan van het vlees en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
  12. Voeg de diepgevroren groentemix toe en stoof 5 min.
  13. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
  14. Roer de room onder de groentemix en schep de groenten rond de varkenshaasjes in de ovenschaal.
  15. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  16. Afwerking: snij de varkenshaasjes in schuine sneetjes en verdeel samen met de groenten en de puree over de borden.
  17. Lepel er wat braadvocht uit de ovenschaal over.
Drankadvies
Wijn: Les Lauriers, A.O.P. Saint-Mont
Bier: Keizer Karel Robijn Rood, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 539 Kcal Eiwitten: 44,4 gr Vetten: 22,8 gr Koolhydraten: 36,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email