Varkenshaasje met hapklare groentenmix in de oven

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vlees | Ovengerecht | 6 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag 

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes (diepvries)
  • 100 g chorizo
  • 1 kg groentemix Forestière (diepvries)
  • 1.2 kg aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 2 el. boter
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • p&z

Bereiding (10 + 35 min.)

  1. Laat de varkenshaasjes oppervlakkig ontdooien.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. Snij de chorizo in fijne reepjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water.
  7. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Meng er de reepjes chorizo en de boter onder.
  9. Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een braadpan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.
  10. Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
  11. Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in de braadpan van het vlees en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
  12. Voeg de diepgevroren groentemix toe en stoof 5 min.
  13. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
  14. Roer de room onder de groentemix en schep de groenten rond de varkenshaasjes in de ovenschaal.
  15. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  16. Afwerking: snij de varkenshaasjes in schuine sneetjes en verdeel samen met de groenten en de puree over de borden.
  17. Lepel er wat braadvocht uit de ovenschaal over.

Drankadvies

Bier: Keizer Karel Robijn Rood, Speciaalbier
Wijn: Les Lauriers, A.O.P. Saint-Mont

Voedingswaarde

  • Energie: 539 kcal
  • Eiwitten: 44.4 g
  • Vetten: 22.8 g
  • Koolhydraten: 36.6 g