Varkensgebraad met rozemarijn en ratatouille niçoise

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 1:15 min

| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g Suprême varkensgebraad
  • 3 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 plantje basilicum
  • 3 takjes rozemarijn (vers)
  • 800 g krielaardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el. kappertjes
  • 6 el. olijfolie
  • 1 klp. paprikapoeder
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

10 min + 1 uur in de oven
  1. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in blokjes van 1 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
  5. Spoel de krielaardappelen en dep droog.
  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  8. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak het varkensgebraad goudbruin aan alle kanten.
  9. Leg het vlees in een ovenschaal en leg er de krieltjes rond.
  10. Kruid met rozemarijnblaadjes en zwarte peper en besprenkel met 2 el. olijfolie.
  11. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
  12. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook enkele min.
  13. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak nog 5 min.
  14. Voeg de paprika- en courgetteblokjes toe.
  15. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.
  16. Voeg op het einde van de kooktijd het basilicum en de uitgelekte kappertjes toe.
  17. Afwerking: snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de ratatouille.
Drankadvies
Wijn:

Diane de Nages, A.O.P. Costières de Nîmes

Bier: Leffe 9°, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 624 Kcal Eiwitten: 53,4 gr Vetten: 23 gr Koolhydraten: 51,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email