Varkensgebraad in marinade van Westmalle
TRAPPIST, authentiek bier. Bier gebrouwen binnen de muren van een klooster.
Van de 10 trappisten abdijen zijn er 6 daarvan gelegen in België
Omschrijving
Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 personen
Bereidingstijd: 12 u marineren + 65 min
Bron: 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder
Ingrediënten
- 1 kg gebraad van koteletten (beenhouwerij)
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetl. boter
- 1 koffiel. mosterd
- 1 eetl. Luikse siroop
- instantsausbinder
- 33 cl Westmalle Tripel
- 1 eetl. balsamicoazijn
- 1 koffiel. tijm (gedroogd)
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper het knofl ook fi jn en snij de uien grof.
- Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom.
- Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade.
- Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast.
- Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.
- Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.
- Zet het gebraad ± 50 min. in de oven.
- Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie.
- Haal uit de ovenschaal en hou warm.
- Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel.
- Giet in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Bind het sausje met instantsausbinder, meng goed en laat even koken.
- Afwerking: snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.
- Lekker met kroketten en gestoofde prinsessenboontjes met stukjes tomaat.
- Tip: om tijd te besparen, kan u een marinadespuit gebruiken.
- Daarmee spuit u de marinade tot in de kern van het product. Het vlees is meteen klaar voor gebruik.
Drankadvies
Bier: Westmalle Tripel, Trappistenbier
Wijn: Domaine du Château d’Eau Pinot Noir, I.G.P. Pays d’Oc, Biowijn
Voedingswaarde
- Energie: 373 kcal
- Eiwitten: 57 g
- Vetten: 9.8 g
- Koolhydraten: 8.9 g