Variatie hapjes

Uitgaande van een basisrecept (dikke) bechamelsaus, vulling naar eigen keuze. Behalve deze 3 voorbeelden kan ieder zijn eigen fantasie gebruiken voor nog andere vullingen

Omschrijving

| aperitiefhapje/ wisselende inhoud en aantal hapjes

| ongeveer  15 min

| uit familiekeuken meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Basis bechamelsaus

  • 100 gr boter
  • 100 gr meel
  • 400 ml vocht (melk en/of bouillon)

Vulling 1

  • ⅓ van de net gemaakte bechamelsaus
  • 1 kl blikje tomatenpuree
  • 250 gr picante Chorizo worst (pellen en mixen)

Vulling 2

  • ⅓ van de net gemaakte bechamelsaus
  • (100 gr) fijn gesnipperde ham
  • (100 gr) gemalen kaas (naar keuze)
  • (100 gr) gestoofde champignons, klein gesneden

Vulling 3

  • (100 gr) gestoofde champignons, klein gesneden
  • (100 gr) gerookt spek, fijn gesneden
  • (100 gr) gemalen

Bereiding

  1. voor de saus: boter smelten (niet bruin laten worden), bloem al roerend toevoegen tot de bloem homogeen verdeeld en gaar is met de boter
  2. beetje bij beetje en al roerend het vocht toe voegen tot je een mooie witte gladde saus hebt
  3. kruiden met nootmuskaat, p&z
  4. voor de vullingen: verdeel de saus in 3 of 4 porties en roer dan bij elke portie je vulling goed door de saus
  5. vul je traiteur cupjes
  6. zet ze 10 min in een hete oven van ong 180 °C

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email