Omschrijving:
Dessert | Koekjes | 20 koekjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten
Ingrediënten
- 60 g koude boter
- 2 eiwitten
- 80 g bloem
- 60 g fijne suiker
- 1 vanillestokje
Voorbereiding (± 15 min.)
- Snij de boter in klontjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bereiding (10 min. + 5 à 6 min. in de oven + afkoelen)
- Klop de klontjes boter met de vanillezaadjes en de suiker tot een smeuïge massa.
- Zeef de bloem boven het mengsel en klop opnieuw.
- Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er 10 lepels deeg op. Druk de hoopjes deeg een beetje plat tot ronde koekjes (Ø ± 7 cm).
- Bak 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de koekjes uit de oven en doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Tip:
Heerlijk in de wintermaanden met Irisch Coffee
Voedingswaarde
- Energie: 49 kcal
- Eiwitten: 0.8 g
- Vetten: 2.5 g
- Koolhydraten: 5.9 g