Vanillekoekjes

Omschrijving:

Dessert | Koekjes | 20 koekjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten

Ingrediënten

  • 60 g koude boter
  • 2 eiwitten
  • 80 g bloem
  • 60 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje

Voorbereiding (± 15 min.)

  • Snij de boter in klontjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C.

Bereiding (10 min. + 5 à 6 min. in de oven + afkoelen)

  1. Klop de klontjes boter met de vanillezaadjes en de suiker tot een smeuïge massa.
  2. Zeef de bloem boven het mengsel en klop opnieuw. 
  3. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het deeg.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er 10 lepels deeg op. Druk de hoopjes deeg een beetje plat tot ronde koekjes (Ø ± 7 cm).
  5. Bak 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de koekjes uit de oven en doe hetzelfde met de rest van het deeg. 

Tip:

Heerlijk in de wintermaanden met Irisch Coffee

Voedingswaarde

  • Energie: 49 kcal
  • Eiwitten: 0.8 g
  • Vetten: 2.5 g
  • Koolhydraten: 5.9 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten