Vanillekoekjes

Omschrijving

| desserts/ koekjes/ 20 stuks

| minder dan 30  min

| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 60 g koude boter
  • 2 eiwitten
  • 80 g bloem
  • 60 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje

Bereiding

  1. Snij de boter in klontjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
  3. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  4. Klop de klontjes boter met de vanillezaadjes en de suiker tot een smeuïge massa.
  5. Zeef de bloem boven het mengsel en klop opnieuw.
  6. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het deeg.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er 10 lepels deeg op. Druk de hoopjes deeg een beetje plat tot ronde koekjes (Ø ± 7 cm).
  8. Bak 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de koekjes uit de oven en doe hetzelfde met de rest van het deeg.
  10. TIP: Heerlijk in de wintermaanden met Irisch Coffee
Voedingswaarde
Energie: 49 Kcal Eiwitten: 0,8 gr Vetten: 2,5 gr Koolhydraten: 5,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email