Vanillekoekjes
Omschrijving
| desserts/ koekjes/ 20 stuks
| minder dan 30 min
| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 60 g koude boter
- 2 eiwitten
- 80 g bloem
- 60 g fijne suiker
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Snij de boter in klontjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Klop de klontjes boter met de vanillezaadjes en de suiker tot een smeuïge massa.
- Zeef de bloem boven het mengsel en klop opnieuw.
- Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er 10 lepels deeg op. Druk de hoopjes deeg een beetje plat tot ronde koekjes (Ø ± 7 cm).
- Bak 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de koekjes uit de oven en doe hetzelfde met de rest van het deeg.
- TIP: Heerlijk in de wintermaanden met Irisch Coffee
Voedingswaarde
Energie: 49 Kcal | Eiwitten: 0,8 gr | Vetten: 2,5 gr | Koolhydraten: 5,9 gr |