Vanille madeleines

Omschrijving

| 12 stuks

| 10 min voor het beslag, 20 min rusten, 10 min bakken (totaal 40 min)

| 24K, Rudolph’s Bakery

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1  vanillestokje
  • 4  eieren
  • 150 g suiker
  • 20 g lichtbruine basterdsuiker
  • 20 g honing
  • 5 g bakpoeder
  • 180 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Extra nodig;

  • bloem op te bestuiven
  • madeleine vorm

Bereiding

  1. Smelt 180 g boter.
  2. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  3. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen.
  4. Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing.
  5. Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout en spatel door het eimengsel.
  6. Roer de boter erdoor en laat het beslag circa 20 minuten rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  8. Vet de Madeleine-vorm in met boter en bestuif met bloem.
  9. Klop de overtollige bloem eraf.
  10. Schep het beslag met een ijsknijper of een lepel in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn (ong 2/3 van de vormpjes).
  11. Bak de madeleines in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.