Vanille madeleines (1)
een variatie op het eerder gepubliceert receptOmschrijving
|Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 10 min voor het beslag, 20 min rusten, 10 min bakken (totaal 40 min)
| 24Kithcen; chef: Rudolph’s Bakery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g boter
- 1 vanillestokje
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 20 g lichtbruine basterdsuiker
- 20 g honing
- 5 g bakpoeder
- 180 g bloem
- 1 mespuntje zout
Extra nodig
- bloem op te bestuiven
- madeleine vorm
Bereiding
- Smelt 180 g boter.
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen.
- Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing.
- Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout en spatel door het eimengsel.
- Roer de boter erdoor en laat het beslag circa 20 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Vet de Madeleine-vorm in met boter en bestuif met bloem.
- Klop de overtollige bloem eraf.
- Schep het beslag met een ijsknijper of een lepel in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn (± 2/3 van de vormpjes).
- Bak de madeleines in de oven in ± 10 minuten goudbruin en gaar.