Turkse Linzensoep

Omschrijving

| Soepen/ 2 pers

| ± 30 min

| gekregen en gevonden op Voedingscentrum

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 grote ui (± 120gr)
  • 1 flinke winterwortel (± 160gr)
  • 1 aardappel (± 70gr)
  • 1 el olijfolie (= 6 gr)
  • 2 thl tomatenpuree zonder zout (= 15 r)
  • 125 gr rode linzen
  • 2 thl peperpuree (biber salçası) of 1 theelepel sambal (= 15 r)
  • rode pepervlokken (pul biber)
  • citroensap
  • stuk (Turks) bruinbrood of 4 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
  2. Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
  3. Fruit de ui zacht in de olijfolie.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Was de linzen in een zeef.
  6. Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de linzen en 600 ml water toe aan de ui en breng dit aan de kook.
  7. Laat de soep ca. 20 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Maak de soep op smaak met wat pepervlokken en citroensap. Geef er brood bij.
Ingredienten over:
  • restje tomatenpuree kan je bewaren in een schaaltje afgedekt met folie in de koelkast, max 3 dgn of invriezen
Voedingswaarde per portie
Energie: 334,15 Kcal Vetten: 7,6 gr
waarvan verz. vetzuren: 1,23 gr
Koolhydraten: 46,8 gr
waarvan suikers: 8,25 gr
Eiwitten: 12,64 gr Vezels: 0 gr Natrium: 0,55 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email