Turkse Linzensoep
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 grote ui (± 120gr)
- 1 flinke winterwortel (± 160gr)
- 1 aardappel (± 70gr)
- 1 el olijfolie (= 6 gr)
- 2 thl tomatenpuree zonder zout (= 15 r)
- 125 gr rode linzen
- 2 thl peperpuree (biber salçası) of 1 theelepel sambal (= 15 r)
- rode pepervlokken (pul biber)
- citroensap
- stuk (Turks) bruinbrood of 4 bruine boterhammen
Bereiding
- Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
- Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
- Fruit de ui zacht in de olijfolie.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Was de linzen in een zeef.
- Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de linzen en 600 ml water toe aan de ui en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ca. 20 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Maak de soep op smaak met wat pepervlokken en citroensap. Geef er brood bij.
Ingredienten over:
- restje tomatenpuree kan je bewaren in een schaaltje afgedekt met folie in de koelkast, max 3 dgn of invriezen
Voedingswaarde per portie
Energie: 334,15 Kcal | Vetten: 7,6 gr waarvan verz. vetzuren: 1,23 gr |
Koolhydraten: 46,8 gr waarvan suikers: 8,25 gr |
Eiwitten: 12,64 gr | Vezels: 0 gr | Natrium: 0,55 g |