Trofiepasta met amandelpesto en prinsessenbonen

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vegetarisch | Gerechten met kaas | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!

Ingrediënten

  • 600 g prinsessenbonen (diepvries)
  • 3 plantjes basilicum (vers)
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g parmezaan
  • 400 g trofie (korte pasta)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen. Rasp de parmezaan.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  3. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren boontjes toe. Giet af.
  4. Mix de basilicumblaadjes met de parmezaan (hou een beetje apart voor de afwerking), de amandelnoten, de citroenzeste, het knoflook en de extra vierge olijfolie (hou een beetje apart voor de afwerking) tot een gladde pesto.
  5. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Meng de pasta met de pesto en de prinsessenbonen.
  7. Afwerking. Werk af met wat geraspte parmezaan en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Drankadvies:

Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Wijn: Veneto I.G.T. Garganega, Le Cenge, Veneto – Italië

Voedingswaarde:

  • Energie: 673 kcal
  • Eiwitten: 28 g
  • Vetten: 27 g
  • Koolhydraten: 79.4 g