Trofiepasta met amandelpesto en prinsessenbonen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ kaas/ pasta/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g prinsessenbonen (diepvries)
- 3 plantjes basilicum (vers)
- 1 onbehandelde citroen
- 1 teentje knoflook
- 100 g Parmezaan
- 400 g trofee (korte pasta)
- 2 el. amandelnoten
- 6 el. olijfolie extra vièrge
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
- Rasp de schil van de citroen. Rasp de Parmezaan.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren boontjes toe. Giet af.
- Mix de basilicumblaadjes met de Parmezaan (hou een beetje apart voor de afwerking), de amandelnoten, de citroenzeste, het knoflook en de extra vièrge olijfolie (hou een beetje apart voor de afwerking) tot een gladde pesto.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de pasta met de pesto en de prinsessenbonen.
- Afwerking. Werk af met wat geraspte Parmezaan en enkele druppels extra vièrge olijfolie.
Drankadvies
Wijn: |
Veneto I.G.T. Garganega, Le Cenge, Veneto – Italië |
Bier: | Affligem Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 673 Kcal | Eiwitten: 28 gr | Vetten: 27 gr | Koolhydraten: 79,4 gr |