Triple chocolate cookies

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ goed voor 9 grote of 14 kleine koekjes

| klein halfuurtje

| 24Kitchen, Rudolph van Veen, S1-A2

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 85 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1  ei
  • 150 g bloem
  • 50 g pure chocolade
  • 50 g melkchocolade (of een nieuwe soort, Rubi-chocolade, is wat rose en fruitiger van smaak maar wel nog steeds pure chocolade)
  • 50 g witte chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Roer de boter met de suiker zacht in de keukenmachine.
  3. Voeg het ei toe en meng totdat het ei volledig is opgenomen.
  4. Meng dan de bloem er doorheen.
  5. Hak de chocolade grof en meng door het deeg.
  6. Verdeel het deeg met een gewone ijsknijper in 9 bollen.
  7. Zelf heb ik een kleine ijslepel (± 3cm Ø), hiermee heb ik dan 20 a 24 kleinere koekjes. Deze kleine ijslepel heb ik kunnen vinden bij “Dille en Kamille”.
  8. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en druk iets plat.
  9. Bak de koeken in de oven in ± 10-14 min gaar en laat ze daarna volledig afkoelen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email