Trio toastjes met zwarte pens

Omschrijving

 Varkensvlees| voorgerecht, koud | 4 pers

tijd | ong 20 min

bron | 2015.12.16 – Okay folder; Smakelijke feestideeën

Ingrediënten

  • 2 zwarte pensen met appel en calvados
  • 40 g eendenlever
  • 1 grannysmith-appel
  • preikiemen
  • 1 el. vetstof voor bakken en braden
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 1 el. gebakken uitjes
  • 1 el. balsamicocrème

Bereiding

  1. Snijde pensen telkens in 6 schijfjes en verwijder het velletje.
  2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de ovengrill.
  3. Steek er 12 cirkels ter grootte van de schijfjes pens uit met een uitsteekvormpje.
  4. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes en de eendenlever in heel kleine blokjes.
  5. Smelt de vetstof in een braadpan en bak de staafjes appel 2 à 3 min.
  6. Schik op elk bord 3 broodcirkels en leg er telkens 1 schijfje pens op.
  7. Werk het eerste cirkeltje af met staafjes appel en 1/3 van de blokjes eendenlever.
  8. Werk het tweede af met de gebakken uitjes en enkele blokjes eendenlever, en het derde met de preikiemen en de rest van de eendenlever.
  9. Versier de borden met balsamicocrème.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten