Trio toastjes met zwarte pens

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| ongeveer 120 min

| 2015.12.16 – Okay folder; Smakelijke feestideeën

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 zwarte pensen met appel en calvados
  • 40 g eendenlever
  • 1 grannysmith-appel
  • preikiemen
  • 1 el. vetstof voor bakken en braden
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 1 el. gebakken uitjes
  • 1 el. balsamicocrème

Bereiding

  1. Snij de pensen telkens in 6 schijfjes en verwijder het velletje.
  2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de ovengrill.
  3. Steek er 12 cirkels ter grootte van de schijfjes pens uit met een uitsteekvormpje.
  4. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes en de eendenlever in heel kleine blokjes.
  5. Smelt de vetstof in een braadpan en bak de staafjes appel 2 à 3 min.
  6. Schik op elk bord 3 broodcirkels en leg er telkens 1 schijfje pens op.
  7. Werk het eerste cirkeltje af met staafjes appel en 1/3 van de blokjes eendenlever.
  8. Werk het tweede af met de gebakken uitjes en enkele blokjes eendenlever, en het derde met de preikiemen en de rest van de eendenlever.
  9. Versier de borden met balsamicocrème.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email