Trifle met pudding en banaan
Omschrijving
| Desserts/ 6 pers
| meer dan 60 min
| jaartal ? – Colruyt inspirartiefolder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 18 blauwe bessen
- 2 bananen
- 0,5 ltr halfvolle melk
- 2 dl room (min. 30 % V.G.)
- 200 g Bretoense boterkoekjes
- 50 g pure chocoladecallets
- 2 el bloemsuiker.
- 1 zakje puddingpoeder vanille
- 1 dl koffie koud
Bereiding
Voorbereiding (5 min)
- Verkruimel de koekjes.
- Snij de bananen in fijne schijfjes.
- Giet 1 dl melk in een kommetje en los er het puddingpoeder in op.
Bereiding (20 min + nog 1 uur in de koelkast)
- Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot.
- Zet het vuur lager en roer er het losgeklopte puddingpoeder onder.
- Blijf roeren tot de pudding opstijft.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Verdeel intussen de verkruimelde koekjes over een glazen schaal van ± 20 cm lang en besprenkel met de koffie.
- Schik er de schijfjes banaan dakpansgewijs op (hou enkele schijfjes apart voor de afwerking).
- Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Klop intussen de room stijf samen met de bloemsuiker.
- Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de slagroom.
- Verdeel de afgekoelde pudding over de verkruimelde koekjes en bedek met de chocoladeslagroom.
- Laat minimaal 1 u. opstijven in de koelkast.
- Afwerking: Werk af met de schijfjes banaan en de blauwe bessen
TIP
Leuke afwerking voor de kinderen:
➝ Verdeel de koekjes over leuke glaasjes.
➝ Besprenkelen met koffie mag, maar hoeft niet.
➝ Voeg de schijfjes banaan, de pudding en de chocoladeslagroom toe.
➝ Werk de glaasjes af met een berengezicht: 1 schijfje – banaan voor de mond – 2 blauwe bessen voor de ogen – 1 blauwe bes voor de neus en 2 halve schijfjes banaan voor de oren.
Voedingswaarde
Energie: 429 Kcal | Vetten: 22,9 gr waarvan verz. vetzuren: 15,1 gr |
Koolhydraten: 48,1 gr waarvan suikers: 27,4 gr |
Eiwitten: 6,7 gr | Vezels: 2,1 gr | Natrium: 0,5 g |