Toscaans gebraad met couscous en gegrilde aubergine

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| ± 25 min

| 2015.05.06 – Okay reclamefolder, De zon op je bord

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 sneden Toscaans gebraad
  • 1 aubergine
  • 100 gr rucola
  • 100 gr feta
  • 250 gr couscous
  • 5 dl kippenbouillon
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zou

Bereiding

  1. Snij de aubergine in schijven van 1 cm dik en bestrooi met zout.
  2. Laat 30 min trekken. Dep daarna goed droog met keukenpapier
  3. Meng intussen 4 el olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout
  4. Giet de hete kippenbouillon over de couscous en dek af met een schone theedoek
  5. Laat 7 a 8 min zwellen en maak los met een vork
  6. Bestrijk de auberginesschijven met 2 el olijfolie
  7. Verhit een grillpan en bak de aubergineschijven in 2 a 3 min aan elke kant.
  8. Kruid met peper en zout en haal uit de pan
  9. Bak de in plakken gesneden Toscaans gebraad ± 3 min aan elke kant in dezelfde grillpan.
  10. Snij het vlees in brede repen
  11. Verkruimel de feta over de gebakken aubergineschijven
Drankadvies
Wijn: Chainati Classico, D.O.C.G. Nozzoleto 2012
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email