Toscaans gebraad met couscous en gegrilde aubergine
Omschrijving
| hoofgerecht | 4 personen
| ong. 25 min
| 2015.05.06 – Okay reclamefolder, De zon op je bord
Ingrediënten
- 4 sneden Toscaans gebraad
- 1 aubergine
- 100 gr rucola
- 100 gr feta
- 250 gr couscous
- 5 dl kippenboullon
- 6 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zou
Bereiding
- Snij de aubergine in schjven van 1 cm dik en bestrooi met zout.
- Laat 30 min trekken. Dep daarna goed droog met keukenpapier
- Meng intussen 4 el olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout
- Giet de hete kippebouillon over de couscous en dek af met een schone theedoek
- Laat 7 a 8 min zwellen en maak los met een vork
- Bestrijk de auberginesschijven met 2 el olijfloie
- Verhit een grillpan en bak de aubergineschijven in 2 a 3 min aan elke kant.
- Kruid met peper en zout en haal uit de pan
- Bak de snedes Toscaans gebraad ong 3 min aan elke kant in dezelfde grillpan.
- Snij het vlees in brede repen
- Verkruime de feta over de gebakken aubergineschijven
Drankadvies
Wijn: Chainati Classico, D.O.C.G. Nozzoleto 2012