Toscaans gebraad …

Toscaans gebraad met couscous en gegrilde aubergine

Omschrijving

rund | hoofgerecht | 4 personen

tijd  | ong. 25 min

bron  | 2015.05.06 – Okay reclamefolder, De zon op je bord

Ingrediënten

  • 4 sneden Toscaans gebraad
  • 1 aubergine
  • 100 gr rucola
  • 100 gr feta
  • 250 gr couscous
  • 5 dl kippenboullon
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zou

Bereiding

  1. Snij de aubergine in schjven van 1 cm dik en bestrooi met zout.
  2. Laat 30 min trekken. Dep daarna goed droog met keukenpapier
  3. Meng intussen 4 el olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout
  4. Giet de hete kippebouillon over de couscous en dek af met een schone theedoek
  5. Laat 7 a 8 min zwellen en maak los met een vork
  6. Bestrijk de auberginesschijven met 2 el olijfloie
  7. Verhit een grillpan en bak de aubergineschijven in 2 a 3 min aan elke kant.
  8. Kruid met peper en zout en haal uit de pan
  9. Bak de snedes Toscaans gebraad ong 3 min aan elke kant in dezelfde grillpan.
  10. Snij het vlees in brede repen
  11. Verkruime de feta over de gebakken aubergineschijven

Drankadvies

Wijn: Chainati Classico, D.O.C.G. Nozzoleto 2012

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten