Tortellini met chorizo en mediterrane groenten

Omschrijving:

Hoofdgerecht | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min
Bron: 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder. Handige tips

Ingrediënten:

  • 250 gr tortellinies (met vlees)
  • 500 gr mediterrane groenten (diepvries)
  • 100 g chorizo
  • 1 el gesneden ui
  • 1 klp knoflook (gesneden)
  • 450 gr pastasaus met room
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 klp oregano
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de chorizo in fijne reepjes
  2. Schraap krullen van de Parmezaanse kaas met een dunschiller
  3. Kook de tortellinies 13 mn in licht gezouten water, roer af en toe
  4. Ondertussen verhit u 2 el olijfolie in een kookpan en bakt u de ui en de knoflook 2 min glazig.
  5. Voeg de mediterrane groeten mix toe en laat 5 min stoven
  6. Overgiet met de pastasaus, meng alles goed en kruid naar smaak met oregano, peper en zout
  7. Verdeel de tortellinies over de borden, overgiet met de saus en garneer met de chorizo reepjes en kaaskrullen

Voedingswaarde:

  • Energie: 479 kcal
  • Eiwitten: 20,1 gr
  • Koolhydraten: 40,1 gr
  • Vetten: 26,1 gr

Drankadvies:

Sangiovese Daunia I.G.T. Farnese – Italië