Tortellini met chorizo en mediterrane groenten
Omschrijving:
Hoofdgerecht | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min
Bron: 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder. Handige tips
Ingrediënten:
- 250 gr tortellinies (met vlees)
- 500 gr mediterrane groenten (diepvries)
- 100 g chorizo
- 1 el gesneden ui
- 1 klp knoflook (gesneden)
- 450 gr pastasaus met room
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 1 klp oregano
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snij de chorizo in fijne reepjes
- Schraap krullen van de Parmezaanse kaas met een dunschiller
- Kook de tortellinies 13 mn in licht gezouten water, roer af en toe
- Ondertussen verhit u 2 el olijfolie in een kookpan en bakt u de ui en de knoflook 2 min glazig.
- Voeg de mediterrane groeten mix toe en laat 5 min stoven
- Overgiet met de pastasaus, meng alles goed en kruid naar smaak met oregano, peper en zout
- Verdeel de tortellinies over de borden, overgiet met de saus en garneer met de chorizo reepjes en kaaskrullen
Voedingswaarde:
- Energie: 479 kcal
- Eiwitten: 20,1 gr
- Koolhydraten: 40,1 gr
- Vetten: 26,1 gr
Drankadvies:
Sangiovese Daunia I.G.T. Farnese – Italië