Tortellini met chorizo en mediterrane groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers

| ± 15 min

| 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder. Handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 gr tortellinies (met vlees)
  • 500 gr mediterrane groenten (diepvries)
  • 100 g chorizo
  • 1 el gesneden ui
  • 1 klp knoflook (gesneden)
  • 450 gr pastasaus met room
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 klp oregano
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de chorizo in fijne reepjes
  2. Schraap krullen van de Parmezaanse kaas met een dunschiller
  3. Kook de tortellinies 13 min in licht gezouten water, roer af en toe
  4. Ondertussen verhit u 2 el olijfolie in een kookpan en bakt u de ui en de knoflook 2 min glazig.
  5. Voeg de mediterrane groeten mix toe en laat 5 min stoven
  6. Overgiet met de pastasaus, meng alles goed en kruid naar smaak met oregano, peper en zout
  7. Verdeel de tortellinies over de borden, overgiet met de saus en garneer met de chorizo reepjes en kaaskrullen
Drankadvies
Wijn:

Sangiovese Daunia I.G.T. Farnese – Italië

Bier: —r
Voedingswaarde
Energie: 479 Kcal Eiwitten: 20,1 gr Vetten: 26,1 gr Koolhydraten: 40,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email