Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tompouce taart (2) | mijn receptenbundel

Tompouce taart (2)

Dit recept gevonden op Pinterest. Persoonlijk vind ik dat je heel veel spullen moet aanschaffen en is deze erg bewerkelijk. Desalniettemin wel erg lekker. Aan u de keuze. De taartbodem is erg machtig. Mijn voorkeur zou uitgaan om een rol bladerdeeg te gebruiken

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 porties

| ruim 1,5 uur (1 uur rusten, 20 min en 15 min bakken)

| gezien op pinterest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deel 1: taartbodem

  • 500 gr mix voor koekjes
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei

Deel 2: de taartpunten van bladerdeeg

  • 4 plakjes bladerdeeg

Deel 3: vulling a; Zwitserse room

  • 75 gr enchanted cream mix (verkrijgbaar in een taartenwinkel)
  • 50 ml magere melk
  • 50 ml water
  • 200 gr mix voor banketbakkersroom
  • 500 ml water

Deel 3: vulling b; Royal Icing

  • 250 gram royal icing mix
  • 30 ml water
  • Naar keuze kan je deze verkleuring met 1 a 2 druppels kleurstof naar keuze
  • Bloem om te bestuiven
  • Garde
  • Plastic folie

Bereiding

Deel 1: de taartbodem
  1. Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Kneed 500 gram mix voor koekjes, 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Spray de quichevorm in met bakspray.
  4. Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap met een dikte van ongeveer 3 mm.
  5. Plaats het uitgerolde deeg in de quichevorm, druk het goed tegen de rand en verwijder het overhangende deeg (dit kan je heel makkelijk invriezen en bewaren voor een volgende keer)
  6. Knip een stuk bakpapier af en leg dit op de deegbodem.
  7. Doe hier de bakbonen op en bak de bodem ‘blind’ voor 25 minuten, hierna verwijder je de bonen en het papier.
  8. Als het goed is, is je bodem mooi bruin gekleurd. (let op, dit kan per oven verschillen)!
  9. Laat de bodem een half uurtje afkoelen en verwijder daarna de rand. Laat verder afkoelen.
Deel 2: de taartpunten van bladerdeeg
  1. Laat de plakjes bladerdeeg niet helemaal ontdooien.
  2. Snijd hier 8 mooie punten van met een scherp mes.
  3. Leg de punten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
  4. Leg hier weer een vel bakpapier bovenop met iets zwaars, dit kan een extra bakplaat o.i.d. zijn (om te voorkomen dat je bladerdeeg bol wordt tijdens het bakken).
  5. Bak de punten op 200°C in de oven (heteluchtoven) in ongeveer 15 minuten en laat afkoelen.
Deel 3: de crème vulling

maak je keuze tussen a) de Zwitserse room of b) de Royal icing

a: Zwitserse room

  1. Maak de enchanted cream van 75 gram mix, 50 ml magere melk en 50 ml water en laat dit op hoge snelheid 3 minuten kloppen.
  2. Meng 200 gram mix voor banketbakkersroom in een kom samen met de 500 ml water en roer dit met een garde tot de klontjes weg zijn. Laat 10 minuten staan.
  3. Hierna roer je met een garde 2/3 van de enchanted cream door de helft van de banketbakkersroom en doe dit in een spuitzak met spuitmond en leg tot gebruik in de koeling, dit is Zwitserse room.
  4. De rest van de enchanted cream gebruik je voor toeven en de rest van de banketbakkersroom gebruik je voor de vulling.

b: Royal Icing

  1. Maak de 250 gram royal icing mix aan met de 30 ml water en klop dit op een lage stand tot een stevige witte massa.
  2. Hierna kleur je het in de gewenste kleur (bv roze).
  3. De royal icing ga je verdunnen met een beetje water totdat het yoghurt dikte heeft bereikt.
  4. Doe dit in een spuitzak, knip er een klein puntje af en geef de bladerdeeg punten een mooie laag roze icing en laat goed drogen!
  5. Je kan de punten eventueel ook dun besmeren met een mes
Afwerking
  1. Smeer de overgehouden banketbakkersroom uit over de koekbodem, strijk glad en maak met een mes voorzichtig markeringen in de room zodat je 8 punten hebt.
  2. Nu weet je precies waar je de Zwitserse room moet spuiten.
  3. Haal de spuitzak met Zwitserse room uit de koeling en spuit er met een zigzag beweging de room op.
  4. Hier leg je voorzichtig de roze bladerdeegpunten op.
  5. Doe de overgebleven enchanted cream in een spuitzak met spuitmond en spuit op elke punt een toefje.
  6. Garneer met musketzaad en de vlaggetjes ( of naar eigen creativiteit)

 

Categorieën