Tompouce taart (1)

Omschrijving

 | bakkerij | 8 a 10 pers

 | 20 min voorbereiden + 30 min bakken

 | meegekregen vanuit moeders keuken

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg (verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo)
  • Banketbakkersroom (zie ook hier)
    • 480 ml melk
    • 1 z vanillesuiker
    • 115 gr suiker
    • 30 gr maïzena
    • 3 eidooiers
    • 1 heel ei
  • 1 eiwit
  • 50 gr bloemsuiker

Bereiding

  1. Rol de vellen bladerdeeg open en bak ze apart af (volgens de verpakking).
  2. Inprikken met vork en na het afbakken plat drukken (of maak gebruik van afbakbonen zodat je deeg niet te bol wordt).
  3. Laat goed afkoelen
  4. Maak ondertussen je banketbakkersroom en laat deze ook goed afkoelen
  5. Breng op 1 laag afgebakken bladerdeeg, met behulp van een spuitzak, je banketbakkersroom
  6. Leg je 2e laag afgebakken bladerdeeg erboven op.
  7. Maak met eiwit en bloemsuiker een glad papje en bestrijk hiermee de bovenkant van je bladerdeeg

Eet smakelijk