Omschrijving:
Dessert | Mousse, crème en bavarois | 8 personen
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Ingrediënten
- 1 limoen
- 125 g mascarpone
- 2 eieren
- 3 eetl. gemalen kokosnoot
- 16 boudoirs (lange vingers)
- 2 eetl. suiker
- 2 cl limoncello di Sicilia
Voorbereiding (5 min.)
– Rasp de limoenschil (zonder het witte gedeelte).
– Pers 1 limoenhelft en meng het sap met de limoncello.
Bereiding (15 min. + 4 u. in de koelkast)
- Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.
- Klop de eidooiers en de suiker op tot een wit mengsel.
- Roer er de mascarpone onder.
- Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.
- Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen. Bedek met de helft van de mascarponemengeling.
- Doe hetzelfde voor de tweede laag. Laat de tiramisu 4 u. opstijven in de koelkast.
- Meng de limoenzeste met de kokosnoot en strooi net voor het opdienen over de tiramisu.
- Tip: Voeg 1 koffiel. rietsuiker toe aan het limoncello-limoenmengsel voor een zoetere toets.
Andere dranken
Graindor Yrgacheffe Ethiopië
Voedingswaarde
- Energie: 244 kcal
- Eiwitten: 3.4 g
- Vetten: 10.9 g
- Koolhydraten: 21.8 g