Tiramisu met limoncello

Omschrijving

| dessert/ 8 pers

| meer dan 60 min

| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 125 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 3 el. gemalen kokosnoot
  • 16 boudoirs (lange vingers)
  • 2 el. suiker
  • 2 cl limoncello di Sicilia

Bereiding

  1. Rasp de limoenschil (zonder het witte gedeelte).
  2. Pers 1 limoenhelft en meng het sap met de limoncello.
  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.
  4. Klop de eidooiers en de suiker op tot een wit mengsel.
  5. Roer er de mascarpone onder.
  6. Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.
  7. Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen. Bedek met de helft van de mascarponemengeling.
  8. Doe hetzelfde voor de tweede laag. Laat de tiramisu 4 u. opstijven in de koelkast.
  9. Meng de limoenzeste met de kokosnoot en strooi net voor het opdienen over de tiramisu.
  10. Tip: Voeg 1 koffiel. rietsuiker toe aan het limoncello-limoenmengsel voor een zoetere toets.
Drankadvies
Wijn:

Graindor Yrgacheffe Ethiopië

 

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 244 Kcal Eiwitten: 3.4 gr Vetten: 10.9 gr Koolhydraten: 21.8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email