Tian van tomaat, aubergine en courgette

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| 120 min

| infokaartje Lidl, september 2016

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 700 g Roma tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 8 blaadjes basilicum
  • 5 el olijfolie
  • Zout en peper
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snij 1 ui in halve ringen. Pel en snipper 1 knoflookteen. 
  3. Verhit 2 el olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuten.
  4. Snij 350 g tomaten in stukjes.
  5. Voeg de stukjes tomaat en 3 blaadjes basilicum toe aan de uitjes en laat 3 minuten pruttelen.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in de ovenschaal.
  7. Snij de aubergine, courgette en de rest van de ui en tomaat in plakjes.
  8. Bestrooi ze met een beetje zout en leg ze om en om, rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal.
  9. Stop de rest van de blaadjes basilicum ertussen.
  10. Pers 1 gepelde teen knoflook en meng met 3 el olijfolie.
  11. Giet over de groenten. Dek af met aluminiumfolie.
  12. Bak de schotel in 90 minuten gaar en laat de schotel de laatste 20 minuten bakken zonder folie.
  13. Serveer warm of op kamertemperatuur.
  14. TIP: Lekker met geroosterd vlees of een omelet met gepofte aardappel.

Categorieën