Tian van tomaat, aubergine en courgette
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| 120 min
| infokaartje Lidl, september 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 700 g Roma tomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 8 blaadjes basilicum
- 5 el olijfolie
- Zout en peper
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel en snij 1 ui in halve ringen. Pel en snipper 1 knoflookteen.
- Verhit 2 el olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuten.
- Snij 350 g tomaten in stukjes.
- Voeg de stukjes tomaat en 3 blaadjes basilicum toe aan de uitjes en laat 3 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in de ovenschaal.
- Snij de aubergine, courgette en de rest van de ui en tomaat in plakjes.
- Bestrooi ze met een beetje zout en leg ze om en om, rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal.
- Stop de rest van de blaadjes basilicum ertussen.
- Pers 1 gepelde teen knoflook en meng met 3 el olijfolie.
- Giet over de groenten. Dek af met aluminiumfolie.
- Bak de schotel in 90 minuten gaar en laat de schotel de laatste 20 minuten bakken zonder folie.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- TIP: Lekker met geroosterd vlees of een omelet met gepofte aardappel.