Tarte Tartin van pompoen met kaneel-karamel, noten en karamelijs
Omschrijving
| dessert | 8 personen
| 15 min + 30-35 min oven
| herfst 2016, seizoenmagazine Plus
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- 1 thl gemalen kaneel
- 500 gr muskaatpompoen (in partjes)
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries pak a 10 plakjes)
- 1 ei losgeklopt
- 50 gr hazelnoten, grof gehakt
- 8 bolletjes slagroomijs (of ijs naar smaak)
- taartvorm van 26 cm Ø, ingevet
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 °C
- verhit de olie in een koekenpan, voeg de honign en de kaneel toe.
- laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel
- verdeel de karamel over de boden van de taartvorm
- leg de pompoen in de karamel
- leg de deeg plakjes op elkaar, rol het deeg uit en leg over de pompoen.
- stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in.
- prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met ei
- bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 a 35 min goudbruin.
- rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord
- haal meteen uit de oven een mes langs de taartrand.
- leg een bord op de vorm en keer samen om
- bestrooi met halzelnoten en snijd in 8 punten
- serveer met ijs.
Voedingswaarde (pp)
- 375 Kcal, 1575 kJ,
- 5 gr eiwit
- 26 gr vet (waarvan verzadigd 12 gr)
- 30 gr koolhydraten (waarvan 16 gr suikers)
- 0,4 gr zout