Tajine van kip met abrikoos en kikkererwten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| minder dan 60 min

| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 hele kippendijen (diepvries)
  • 8 tomaten
  • 2 wortelen
  • 1 stengel witte selder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 plantje koriander
  • 1 ui
  • 15 gedroogde abrikozen
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 4 el. olijfolie
  • 0.5 klp. cayennepeper
  • 0.5 klp. kaneel
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (20 min)
  1. Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
  4. Hak de blaadjes koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
  5. Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in grove stukken.
  7. Rasp de schil van de citroen.
Bereiding zelf (1 u)
  1. Verhit 2 el. olijfolie in een tajine of een kookpot en bak de kippendijen goudbruin aan alle kanten.
  2. Haal ze uit de tajine en leg opzij.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde tajine en roerbak de fijngesnipperde ui en de selder- en wortelblokjes enkele min.
  4. Voeg de koriandersteeltjes, de cayennepeper en de kaneel toe en laat nog even verder bakken.
  5. Leg de kippendijen weer in de tajine en doe er de tomatenstukjes, de reepjes abrikoos en 2 dl water bij.
  6. Kruid met peper en zout en laat 45 à 50 min. afgedekt sudderen.
  7. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de uitgelekte kikkererwten toe.
  8. Afwerking: werk de tajine af met citroenzeste en gehakte korianderblaadjes.
  9. Lekker met brood, rijst of couscous.
Drankadvies
Wijn: Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna, Italië
Bier: Hoegaarden Rosée, Fruitbier
Voedingswaarde
Energie: 590 Kcal Eiwitten: 38,7 gr Vetten: 31,7 gr Koolhydraten: 34,9 gr

Categorieën