Tajine van kip & kikkererwten

Tajine van kip met abrikoos en kikkererwten

Omschrijving

Hoofdgerecht | Gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders

Ingrediënten

  • 4 hele kippendijen (diepvries)
  • 8 tomaten
  • 2 wortelen
  • 1 stengel witte selder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 plantje koriander
  • 1 ui
  • 15 gedroogde abrikozen
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. cayennepeper
  • 0.5 koffiel. kaneel
  • peper en zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 20 min.)

  • Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
  • Hak de blaadjes koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
  • Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
  • Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in grove stukken.
  • Rasp de schil van de citroen.

Bereiding (1 u.)

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot en bak de kippendijen goudbruin aan alle kanten.
  2. Haal ze uit de tajine en leg opzij.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde tajine en roerbak de fijngesnipperde ui en de selder- en wortelblokjes enkele min.
  4. Voeg de koriandersteeltjes, de cayennepeper en de kaneel toe en laat nog even verder bakken.
  5. Leg de kippendijen weer in de tajine en doe er de tomatenstukjes, de reepjes abrikoos en 2 dl water bij.
  6. Kruid met peper en zout en laat 45 à 50 min. afgedekt sudderen.
  7. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de uitgelekte kikkererwten toe.
  8. Afwerking: werk de tajine af met citroenzeste en gehakte korianderblaadjes.
  9. Lekker met brood, rijst of couscous.

Drankadvies

Bier: Hoegaarden Rosée, Fruitbier
Wijn: Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna, Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 590 kcal
  • Eiwitten: 38.7 g
  • Vetten: 31.7 g
  • Koolhydraten: 34.9 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten